woensdag 25 februari 2015

tja, waar zal ik eens beginnen...

mijn laatste bericht dateert alweer van augustus vorig jaar dus er is best wel wat te melden. Ik sloot toen af met de melding dat ik met een nieuwe chemo zou beginnen. Dat is ook gebeurd en deze heeft het 8 keer gedaan. Voor de snelle rekenaars onder jullie, 8 januari heb ik dus de laatste kuur gehad.

Wat is er in de tussentijd dan allemaal gebeurd hoor ik jullie denken....nou, van alles!

19 en 20 augustus hebben we met de mannen van Rouvroije de Ardennen opgezocht....jaja, een heuse survival inclusief abseilen, klimmen, steppen en zelf eten maken. Respect hoor voor de jongere garde die nergens voor terug deinsden, zelfs niet om langs een rotswand te lopen op wel 60 meter hoogte. Pa bedankt voor het organiseren, het waren twee leuke dagen!

Eind september zijn Lisette en ik een paar dagen in Berlijn geweest. Fietsen mee achter op de auto en genoten van deze prachtige stad. Tijdens ons bezoek was ook de marathon van Berlijn en Angele (van Dennis) heeft hier een geweldige prestatie neer gezet. De marathon niet alleen uitgelopen maar ook nog in een geweldige tijd. Zij is daarbij aangemoedigd door een schare van supporters zoals jullie in bijgaande foto kunnen zien. Het was erg gezellig!


En toen werd het oktober, tijd voor het familie weekend. Met dank aan pa en ma die een weekendje georganiseerd hadden in een familiepark in de buurt van Toverland. Uiteraard hebben we dit park ook bezocht, tijdens de halloween avond. Erg leuk!

En november is ook een memorabele maand geworden. Op dinsdag de 11 van de 11 om 11 minuten over 11 zijn Lisette en ik een geregistreerd partnerschap aangegaan. In de volksmond ook wel bekend als trouwen. Tja, drie maal is scheepsrecht zegt men wel eens ;-). Het was een super mooie en vooral ook gezellig dag met zoals gezegd om 11:11 uur het officiële gedeelte in het stadhuis van Maastricht, gevolgd door het informele stuk bij de Goeverneur. Eerst lekker geborreld en daarna geluncht. Toen snel op de fiets naar huis, omkleden en.....uiteraard weer terug de stad in want het was tenslotte de 11 van de 11. Zelden zo'n druk bezochte receptie mee gemaakt hahaha. Na de woensdag gebruikt te hebben om wat bij te komen zijn we donderdag in alle vroegte vertrokken naar Rome. Tja, wat moet je hiervan zeggen, het was een heerlijk bezoek in zowel figuurlijke als letterlijke zin. We hadden prachtig weer, een mooie bed&breakfast in de buurt van het Vaticaan en we hebben ontzettend lekker gegeten en gedronken....wat wil een mens nog meer!



Na de nodige inspiratie opgedaan te hebben in Rome hebben Theo (van Angele) en Dennis (ook van Angele, maar wel een andere) en ik het plan opgevat om eens lekker te gaan koken en daarbij eens goed uit te pakken. Het is een memorabele dag en avond geworden de 29e november waar we het voor elkaar gekregen hebben maar liefst 9 gangen op tafel te zetten. Met als klapstuk het nagerecht 'Symphony van framboos en tomaat', geheel verzorgd door Chef Theo (jullie kunnen m boeken denk ik)




En zo zijn we dus tot in december gekomen, de klassieke feestmaand. Heerlijk gegeten ook weer in Wolder bij de Rouvroijtjes en in de Brusselsepoort bij de Luikjes. Nieuwjaar ging weer gepaard met veel geknal, oh en aah geroep van Cas en Puck. En daarmee zijn we dus aangekomen in 2015.

Het eerste goede nieuws van 2015 is dat we vanaf 1 januari officieel samenwonen. Het andere goede nieuws van 2015 is dat de carnaval geweldig is geweest. Het begon al met een goede opmaat het weekend ervoor toen ik met de mannen van DAF mee mocht naar Oostenrijk, apres skiën. Een hele goede generale repetitie. Nauwelijks terug en bijgekomen zijn we de donderdag voor carnaval naar Keulen getogen alweer we m ook weer goed geraakt hebben. Vrijdag om 11:11 uur zaten we aan het spek met ei bij cafe10 (lekker Chris!) en toen zijn we maar in de stad gebleven. Zaterdag een paar uurtjes naar de Markt vanwege de machtsoverdracht en zondag begon het dus echt. Maandag om 11 uur de stumpkeszitting en tja toen was op dinsdag voor mij de accu wel leeg... Maar genoten hebben we zeker, met volle teugen.

Helaas moet ik dit bericht afsluiten met minder goed nieuws. Zoals ik in het begin al aangaf is ook de tweede chemo uitgewerkt sinds eind januari. Een van de gevolgen hiervan is de openbaring van de eerste echte klachten....buik- en rugpijn. Na deze eerst geprobeerd te onderdrukken met paracetamol ben ik sinds gisteren overgestapt op morfine tabletten. Weliswaar in een heel lichte dosering maar toch...het voelt voor mij wel als een keerpunt

In het gesprek met de oncoloog hadden we in principe nog een tweetal opties gekregen, experimenteel onderzoek in Amsterdam en/of nog een keer terug grijpen naar de eerste chemo die ik gehad heb. Vrijdag 30 januari zijn we in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis geweest in Amsterdam. We hebben daar uitleg gekregen over een paar onderzoeken die lopen en waar ik mogelijk voor in aanmerking zou kunnen komen om mee te doen. Ook hebben ze ons de praktische kant uitgelegd als je mee doet aan zo'n onderzoek en dat heeft ons doen besluiten niet deel te nemen. Klinkt wellicht vreemd voor een buitenstaander maar ik zag het niet zitten om elke week naar Amsterdam te moeten, niet op vakantie of in de zon te kunnen gaan en als het slecht zou gaan, opgenomen worden in Amsterdam. Dus die optie viel al snel af.

De andere optie heeft me wat meer hoofdbrekens bezorgd. Natuurlijk was de eerste reactie om die laatste strohalm te grijpen maar toen ik er wat langer over nadacht leek de te behalen winst toch niet zo heel erg groot. De doorslag kwam echter van de kinderen, en dan met name Jip en Puck. Beiden zeiden zonder aarzelen dat ik er beter mee kon stoppen en moest genieten van de resterende tijd. Dit in plaats van met een chemo beginnen waarvan je a) niet weet of ie aanslaat en b) dat als ie aanslaat het maar voor max 12-15 weken winst kan zorgen waarvan je je minimaal de helft van de tijd slecht voelt. Een mooie en liefdevolle uitspraak van mijn meiden, chapeau! Dus morgen gaan we met deze beslissing denk ik voor de laatste keer naar de oncoloog en hoe het dan verder gaat......dat is een goede vraag waarop we wellicht morgen een deel van het antwoord gaan krijgen....