dinsdag 24 september 2013

Ibiza

Voordat ik het verslagje van weekje Ibiza begin even toch een klein excuus....tis wel alweer heel lang geleden dat ik voor het laatst wat geschreven heb op de blog. Ik heb weliswaar in een vorig verslag gezegd dat geen nieuws, goed nieuws is maar ikmerk ook dat jullie er toch wel een beetje op zitten te wachten ook. Sorry dus dat het zolang geduurd heeft ;-)

Woensdag 11 september zijn we vertrokken naar Ibiza. Pa en ma hebben ons naar Dusseldorf gebracht alwaar we om 6:35 (jawel, in de ochtend) de lucht in gingen. Geheel volgens plan zijn we om 9:05 geland in Ibiza. De aanvlucht naar Ibiza was al adembenemend, erg mooi om in het ochtendzonnetje een dergelijk eiland aan te vliegen.

Zoals inmiddels gebruikelijk zal ik een paar fotootjes toevoegen die een en ander illustreren. Na de landing autootje opgehaald en naar de woning waar we een kamer gehuurd hadden gereden. Leuke en uitgebreide uitleg gekregen van Patricia, de verhuurster, welke de leuke plekken op het eiland zijn. En toen op naar de hippie markt! De eerste lunch was gelijk goed, een heerlijke leisteen vol met lekkere ham, kaas, tomaat, worst, mmmmm. En toen, toen werd het opeens donker boven Ibiza. Vijf minuten later hebben we moeten schuilen voor een flinke regenbui die al met al toch wel een paar uur aanhield. Gelukkig bleef de temperatuur nog steeds aangenaam en hebben we de rest van de week prachtig weer gehad. Overdag liep de temperatuur op toch 28-30 graden en 's nachts bleef het ook een aangename 20 graden. Heerlijk dus en geen enkele reden om te klagen

Het was dus heerlijk en we hebben genoten, met volle teugen. Alles achter ons kunnen laten, de tijd even stil gezet of terug gedraaid en het traantje dat gepinkt werd was er een van geluk. Wat heerlijk om zo intens te kunnen genieten van omgeving, eten, drinken, muziek, strand, water en vooral van elkaar

Ibiza is echt aan te bevelen. Iedereen kan hier terecht, veel geld of wat minder geld, veel party of meer relaxed, oud of jong, extravagant of of wat conventioneler. We hebben volgens mij het hele eiland gezien, van bar Anita waar het terras zo ongeveer op het kruispunt stond tot aan strandtent La Trinxcha, waar een saxofonist live mee speelde op de Ibiza sound uit de speakers. En van de bar Blue Marlin, waar je een fles champagne van een paar duizend euro kunt bestellen to strandje Vedella, waar ze een Mojito vanuit een rugzak voor je maken voor 5 euro. Van de homo's die om 10 uur 's morgens vanuit de after party naar de Croissant show komen en waar zij dan gewoon weer een biertje bestellen terwijl wij aan het ontbijt zaten met koffie en een croissantje tot aan Armin van Buren die elke maandagnacht van 3 tot 5 uur in de Privilige optrad (de grootste club ter wereld met tien duizend mensen binnen) en een strandje waar elke zondagmiddag om 18 uur de bongo's klinken van een mannetje of 30-40. Ja het was een weekje van extremen maar op de een of andere manier zonder stress, de "Ibizianen" kennen dat niet en dat is fijn...een hele week geen enkele claxon gehoord, niet harder gereden dan 80 km/hr en eigenlijk alleen maar op de klok gekeken om een idee van het moment van de dag te krijgen. Echt relaxed dus. De foto's spreken denk ik voor zich zelf dus ik ga het hierbij laten (niet op de laatste plaats ook omdat ik het gevoel heb dat ik wat achter lig met m'n blog...)

Op woensdag 18 september weer terug gevlogen en heerlijk geluncht bij pa en ma (ja, we worden goed verzorgd hoor). Op naar de tweede chemo donderdag...

Bruis was bruisend!

Bruis was bruisend...!
een gezellig en goed georganiseerd feestje was het. Wederom veel bekenden gezien en gesproken. Lekker weer gehad (ondanks de dreiging), leuke muziek en vooral veel lol. Zaterdag met z'n tweetjes geweest en zondag met de jongens. Katrien werd opgedoft door Hanneke want zonder lippenstift kun je natuurlijk de vips geen bandjes omdoen. Joyce is getuige de foto ook altijd in voor een goeie grap (maar dat wisten we al :-)  ) en Jip was er ook met vriendinnen uit Utrecht. Erg gezellig dus weer!

Op zondag hadden de heren via Katrien backstage bandjes gekregen en hebben dus ook iets mee gekregen van het gedoe achter de schermen maar hun grootste interesse was toch wel het ophalen van lege bekers. Nadat ze ontdekt hadden dat er per beker een euro verdiend kon worden was het hek van de dam en werden er bekers uit alle hoeken en gaten gehaald, gevonden en gevraagd. Uiteindelijke opbrengst 24 euro! Goed gedaan, Cas en Puck

Zoals ik zei veel bekenden gezien en gesproken en dat heeft wederom goed gedaan. Het was een mooi georganiseerd festival (chapeau Bert), het weer werkte mee dus wat kunnen we ons nog meer wensen anders dan volgend jaar weer een nieuwe versie!

donderdag 5 september 2013

Geen nieuws, goed nieuws...?

Het is vandaag donderdag 5 september en het is alweer een paar dagen geleden dat ik voor t laatst verslag heb gedaan. Geen nieuws, goed nieuws is dan de normale gedachte en....inderdaad ook hier, voor mij, geldt dit en blijft dat gelden! Mocht het een keer wat minder gaan of zou ik slecht nieuws ontvangen hebben dan beloof ik bij deze dat ik dat zo snel mogelijk aan jullie zal melden.

Het gaat dus best goed met me, we hebben een paar heerlijke dagen gehad...het weer werkt natuurlijk ook erg mee! Drukke dagen, dat wel maar ook redelijk 'normale' dagen. Vandaag zijn we lekker een stuk gaan fietsen, door Amby, langs de Nachtegaal naar de Geulhemmermeule....heerlijk door het koele bos. Veel mensen gesproken ook, gehoord en gezien de afgelopen week. Heel veel lieve en aardige reacties en berichtjes op deze blog, in facebook en via mail en dan ook nog de kaartjes. Bedankt allemaal, dat doet echt goed en geeft kracht. Kracht om positief te blijven en er het beste van te maken en er nog zoveel mogelijk uit te halen.

Plannen worden er ook volop gemaakt, met de jongens naar Real Madrid en met de meiden naar Istanbul. Met familie naar Frankrijk (ja Frits en Martha, we komen er echt aan volgend voorjaar hoor :-) ). Het gaat er allemaal komen, maar eerst ga ik lekker met Lisette een weekje luieren en in de praktijk brengen wat ik jullie in mijn eerste berichtje beloofd heb, genieten met een grote G. Ibiza, here we come en Armin, zet je plaatjes maar al klaar! We hebben een kamer geboekt bij Patricia Tibo in Sa Calleta, 15 min van Eivissa (Ibiza stad), zwembad erbij en lounge strand op 5 min...het leven is mooi! (Jaja, ik weet wel dat dat op dit moment heel vreemd moet klinken en het leven kan ook heel cru en hard zijn maar nu is het mooi). Ik zal volgende week een paar mooie plaatjes uplaoden, kunnen jullie ook een beetje mee genieten. 11 tot en met 18 september gaan we, dus ook nog in de pillen-vrije week.

Maar eerst gaan we t weekend nog even Bruis-en, zaterdag en zondag genieten van een mooi programma en veel fijne gesprekken en ontmoetingen. Ik zie jullie daar dus ;-)

De 19e gaan we dan beginnen aan de tweede chemo kuur. Duim er nu al voor dat ik er net zo weinig last van zal hebben als van de eerste...

Gisteravond heb ik een erg indrukwekkende documentaire gezien over een ALS patient. Voor diegene die niet weten wat het is (en dat zijn er volgens de docu behoorlijk wat), ALS is een spierziekte die heel snel om zich heen kan grijpen en de communicatie tussen de hersenen en de spieren stap voor stap, maar onherroepelijk uitschakelt. Dat betekent dat je wel nog alles voelt en ervaart maar je je handen niet meer naar dat jeukende plekje kunt brengen.... Uiteindelijk wordt ook je ademhaling, slik-reflex en spraakvermogen aangetast en dat was voor de patient in deze docu het moment om ermee te stoppen. Leven als een kasplantje heeft voor niemand meer een toegevoegde waarde redeneerde hij en ik kan dat volgen. Wat echter het meeste indruk op mij maakte was de les die hij geleerd had, het besef en de vraag of verzoek dat hij had aan eenieder. Laat je tijd niet onbedacht voorbij gaan, verkwist m niet met strijd en triviale zaken maar geniet van elk moment en sta erbij stil hoe goed we het eigenlijk hebben en vooral, wees dankbaar! Jullie kunnen dat zelfde doen, voor jezelf en misschien ook wel een beetje voor mij....dan is het tenminste niet voor niets geweest...

Ik vond het een hele mooie gedachte en wil jullie allemaal oprecht vragen hetzelfde te doen......tot snel weer, tot op Bruis!

X Bas

zondag 1 september 2013

Voel me goed!

Gisteren, zaterdag 31 augustus, is Puck vertrokken met school naar Griekenland. Twee weekjes cultuur snuiven, griekse goden bewonderen (vermoedelijk met name de jongere goden... :-) ) en vooral ook een fijne tijd hebben met klasgenootjes!

Lauren, Puck en Roosje voor de bus

Cas heeft zijn eerste voetbal toernooi achter de rug. Hij heeft super goed gekeeped maar helaas was de overmacht van de tegenstanders te groot...maar toch 1 wedstrijdje gewonnen...knap hoor! Puck Stoffels is ook komen supporteren.

en 's avonds hebben we heerlijk gegourmet, de foto spreekt boekdelen...t was super gezellig en dat doen we zeker nog eens over!